Untul de karite, cunoscut i sub numele de unt de shea, este obinut din seminele de Vitellaria paradoxa, impropriu numite nuci karite. Poate fi uor glbui la culoare i are miros plcut, uor dulceag.
Datorit caracteristicilor sale este folosit n numeroase produse cosmetice, n industria alimentar sau n produse de patiserie, ciocolat i cofetrie.
Origine NON EU (Mexic)
Structura acizilor grai:
Acid lauric (12:0): 2 %
Acid miristic (14:0): 1 %
Acid palmitic (16:0): 3 - 8 %
Acid stearic (18:0): 35 45 %
Acid oleic (18:1): 40 - 50 %
Acid linoleic (18:2): 4 - 10 %
Acid eicosapentanoic (20:1): 1,5 %
Acid arahidonic (20:0): 2 %
A se pstra la loc rcoros i uscat, la temperaturi ntre 10-22 C bine ventilat, de preferin ferit de lumin i cldur.
Produsul nu este, nu conine i nu este obinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor n vigoare.
Citii un articol interesant aici
Nici un review pana acum. Adaugă tu un review.