Espressorul BabyBrezza este compatibil cu laptele praf Topfer?

Update Februarie 2024: Producatorul recomanda verificarea setarii pentru fiecare formula pe site-ul lor oficial, astfel:
1. dati click pe fotografia Espressoarelor
2. selectati ca si regiune Europa (A)
3. alegeti brandul formulei (B)
4. selectati tipul de formula (C)

De ceva timp testeaza BabyBrezza Europa formulele si le incarca pe site impreuna cu fotografiile cutiilor de lapte praf + se poate scana codul de bare de pe cutia de lapte praf sau cauta setarea introducand numarul de sub codul de bare si apasand butonul Search):
https://babybrezza.eu/pages/formula-pro-settings

 

Later edit: mai, 2023

Datorită faptului ca in ultima perioada au aparut multe formule noi de lapte praf pe piata din Romania, iar unele dintre cele vechi au fost îmbunătățite, vă recomandăm să trimiteți o poză cu ambalajul cutiei de lapte praf pentru a va putea confirma setarea butonului de pudra,  la numarul de WhatsApp 0720.831.688, în zilele lucrătoare între orele 9 și 18, sau prin e-mail la adresa contact@bebenou.ro

-Acest material a fost scris cu scopul de a împărtăși experiența noastră ca utilizatori ai dispozitivului BabyBrezza pentru lapte praf, împreună cu informații utile obținute de la tehnicienii care ajustează formulele noi pentru dispozitivul Formula Pro Advanced, care sunt disponibile în România. Scopul acestui material este de a oferi sfaturi și informații de orientare pentru părinți.

 

Articolul are caracter orientativ, este publicat in noiembrie 2020, insa pentru date actualizate permanent va rugam sa apelati la site babybrezza.com, formularul online dedicat formulelor de lapte compatibile.

Pentru ca de la aparitia pe piata a espressorului de lapte praf Formula Pro Advanced de la BabyBrezza am primit frecvent intrebari legate de compatibilitatea acestuia cu formulele de lapte Topfer, vom incerca sa detaliem un pic acest subiect.

Da, este compatibil cu majoritatea tipurilor de formule Topfer.

Da, sunt si 3 formule de la Topfer catalogate non compatibile, din cauza densitatii foarte mari a formulei (formula este foarte grasa, aparatul dozeaza dar pudra se lipeste pe palnia de amestecare si nu ajunge toata in biberon).

Vom detalia in acest material etapele si setarile pe care trebuie sa le alegeti cand utilizati acest aparat de lapte praf in momentul in care accesati lista de pe site-ul producatorului: selectati espressorul Formula Pro Advanced, apoi selectati Uniunea Europeana, Brandul folosit apoi tipul de formula – alegeti formula generica, va va afisa apoi stage/varsta si setarea/la ce numar este configurata formula.

Pentru formula de lapte Topfer Bio Goat etapa 1 (este mentionata cifra 1 pe cutie)  alegeti setarea 10, insa pentru Topfer Bio Goat etapa 2 nu exista compatibilitate din cauza densitatii formulei.


Cel mai des folosita in Romania, dintre formulele Topfer, este Lactana Bio.

Toate formulele de lapte Topfer Lactana Bio sunt compatibile cu espressorul Formula Pro Advanced. Astfel ca pentru etapele 1(0-6 luni) si 2(6-10 luni) pentru Topfer Lactana Bio se seteaza aparatul la setarea 8. Pentru etapele 3(10-24 luni) si pentru Kinder alegem setarea 7, iar pentru etapa Pre folosim setarea 6.

 

Pentru Topfer Lactana Bio(+DHA) la etapa 1(0-6 luni) alegem setarea numarul 7, pentru etapa 2(6-10 luni) optam pentru setarea 9;  pentru Topfer Lactana Bio(+DHA) etapa 3(10-24 luni) alegem setarea 9.

Pentru etapa Kinder alegem setarea 10, iar pentru etapa Pre selectam setarea cu numarul 6.

Formula de lapte Topfer Lactana HAI este folosita la etapa 1 pentru care trebuie sa alegem setarea 8.

Nu exista compatibilitate pentru formula Topfer Lactopriv –  la etapa 1 an(peste 12 luni). In general formulele fara lactoza sau cele pe baza de soia au o cupa mult mai mare de pudra, diferita de cele ale formulelor „normale”.

Lista actualizata cu formule si setarile espressorului Formula Pro Advanced BabyBrezza o puteti gasi aici. Daca ce ati accesat acest formular si selectati optiunea Espressor Formula Pro Advanced, la urmatorul pas alegeti Uniunea Europeana in campul pentru tara/regiune, apoi brandul Topfer, iar mai jos accesati tipurile de formule Topfer si sunt afisate setarile corespunzatoare. In aceasta lista de-a lungul timpului au existat formule care ulterior s-au modificat ca si densitate sau au aparut altele noi, de aceea producatorul recomanda cu insistenta sa consultati formularul online la linkul anterior mentionat, orice versiune printata sau referinta la un moment dat va fi ne-updatata caci apar mereu formule noi.

Singura sursa oficiala cu lista formulelor compatibile cu espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced este site-ul babybrezza.com, va recomandam sa o accesati inainte de a pune in functiune aparatul, s-ar putea sa nu fie compatibila formula pe care o folositi dvs.

In acelasi timp, au fost cazuri unde nu a fost compatibil aparatul cu formula folosita in prima luna…dar a fost compatibil cu restul de formule folosite de mamica pana la 2 ani. Acest articol este scris in baza experientelor noastre ca utilizatori de aparat si a schimbului de feedback cu parintii…si sper sa va fie util.