Se potrivesc formulele Nutricia Aptamil HA Prosyneo etapele PRE, 1 si 2 cu Espressorul Formula Pro Advanced?

Aprilie 2023.

Acest articol reflectă experiența noastră de utilizare a aparatului de lapte praf BabyBrezza, este scris în aprilie 2023, și împărtășește informații și sfaturi pe care le-am obținut de la alți părinți și de la persoane care au calibrat aparatul Formula Pro Advanced pentru noile formule de lapte praf apărute în România, având un scop consultativ și informativ.

In cele ce urmeaza vreau sa raspund la o intrebare primita in legatura cu formulele de lapte praf de la Nutricia Aptamil HA Prosyneo cu etapele: PRE, 1 si  2, si anume „daca sunt compatibile cu aparatul de lapte praf de la BabyBrezza Formula Pro Advanced?”

Pot sa va spun ca raspunsul este unul afirmativ si ca da, formulele se potrivesc cu espressorul (vedeti mai jos setarile), ba mai mult toate formulele de la Nutricia Aptamil aparute pe piata sunt compatibile cu espressorul Formula Pro Advanced.

Noua varianta de Espressor pentru lapte praf de la BabyBrezza – Formula Pro Advaced (espressorul Formula Pro este varianta veche, care nu se mai produce din 2019) permite calibrarea locala, direct in service-ul celor de la BabyBrezza Romania, a formulelor de lapte praf nou aparute pe piata.

Atentie!
Datorita faptului ca apar constant imbunatatiri sau formule noi in ultima vreme, pentru a nu gresi setarile pe butonul de pudra va recomandăm să ne trimiteți o fotografie a cutiei de lapte praf astfel incat noi sa va putem confirma setarea pe butonul de pudră. Confirmare poate fi solicitată prin intermediul aplicației WhatsApp, la numărul 0720.831.688, de luni până vineri, între orele 9 și 18, sau prin e-mail la adresa contact@bebenou.ro.

 

Pentru Nutricia Aptamil HA Prosyneo etapa PRE setarea pe aparat este 4:

Nutricia Aptamil (RO) HA Prosyneo etapa PRE setarea 4

Nutricia Aptamil HA Prosyneo  etapa 1 are setarea pe butonul de pudra la fel 4:

Nutricia Aptamil (RO) HA Prosyneo etapa 1 setarea 4

 

Iar pentru Nutricia Aptamil HA Prosyneo etapa 2  setarea pe butonul de pudra este 5

Nutricia Aptamil (RO) HA Prosyneo etapa 2 setarea 5

 

 

De retinut ca in Romania avem Nutricia Aptamil si nu Aptamil, laptele praf din Romania este distribuit Nutricia Aptamil, pe cutiile de lapte se va regasi mereu aceasta sigla:

Espressor Formula Pro Advanced BabyBrezza – Setarea pe butonul de pudra:

Setarea pe butonul de pudra este corespondenta cu cupa dvs de lapte din cutie.

Calibrarea se face in raport de gramajul cupei si de densitatea formulei.

Explicat simplu..cu fiecare apasare pe butonul de pudra de la 1 la 10 mariti cupa la interiorul aparatului astfel incat sa fie exact cat aveti cupa in cutie.

Aparatul, cat timp ati setat corect setarea pe butonul de pudra, va dozeaza mai exact pudra decat o faceti dvs manual.

Stiu de la baietii de la service care calibreaza formulele noi ca atunci cand calibreaza formulele, fac 10 testari consecutive cu aparatul si 10 testari consecutive manual urmarind instructiunile de pe cutie.

Pe majoritatea cutiilor scrie „razuiti cupa de marginea cutiei”. Cand fac asta pe ajung pe cantar 0.6-0.8-1 g de pudra in plus, pentru ca se taseaza in cupa. Desi manual ii faceti formula putin mai concentrata decat scrie pe cutie, aparatul va face exact cat scrie pe cutie.

Tot pe cutia de lapte scrie ca toleranta este de 1 g la 60 ml, deci e ok si daca ii faceti manual formula, nu se intampla nimic. In loc de 2.5-3 ore bebelusul  va cere probabil de mancare la 3-3.5 ore.

Uneori primim intrebarea daca 60 ml si 2 cupe inseamna sa seteze butonul de pudra pe valoarea 2.

Raspunsul este nu.  Daca selectati 60 de ml aparatul stie sa dozeze 2 cupe (de marimea celei selectate pe butonul de pudra), la 90 de ml elibereaza in palnie la 3 cupe, la 120ml dozeaza 4 cupe si tot asa, la fiecare 30 de ml selectati in plus mai adauga inca o cupa.

 

In cazul in care sunteti Ia diversificare cu bebelusul dvs puteti gasi robotul de bucatarie pentru bebe One Step BabyBrezza, dand click aici

Update Februarie 2024: Producatorul recomanda verificarea setarii pentru fiecare formula pe site-ul lor oficial, astfel:
1. dati click pe fotografia Espressoarelor
2. selectati ca si regiune Europa (A)
3. alegeti brandul formulei (B)
4. selectati tipul de formula (C)

De ceva timp testeaza BabyBrezza Europa formulele si le incarca pe site impreuna cu fotografiile cutiilor de lapte praf + se poate scana codul de bare de pe cutia de lapte praf sau cauta setarea introducand numarul de sub codul de bare si apasand butonul Search):
https://babybrezza.eu/pages/formula-pro-settings