Este HIPP Organic (etapele 1 si 2) compatibil cu Espressorul Formula Pro Advanced?

Mai 2023. Tot mai multi dintre parinti au inceput sa utilizeze espressoare de lapte praf tocmai pentru ca acestea usureaza considerabil viata de proaspeti parinti.

Pe piata din Romania exista un singur aparat care prepara formula doar printr-o simpla apasare de buton (espressorul de lapte praf de la Baby Brezza – Formula Pro Advanced). Pentru ca numarul personelor ce folosesc acest aparat a crescut considerabil, primim tot mai multe intrebari despre formulele de lapte praf care sunt compatibile cu aparatul.

Majoritatea formulelor de lapte praf disponibile pe piata din Romania sunt compatibile cu espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced.

Formulele de lapte praf de la HIPP sunt toate compatibile cu espressorul de la BabyBrezza (toate pudrele de lapte praf de la HIPP de pe piata din Romania).

Doua dintre formule de lapte praf de la HIPP sunt printre cele mai utilizate si anume HIPP Organic de etapele 1 si 2; acestea sunt calibrate pe aparat si sunt compatibile cu acesta, vedeti mai jos cutiile si setarile lor pe butonul de pudra: 
Formula HIPP Organic 1 are setarea 6 pe butonul de pudra
HIPP (RO) Organic etapa 1  setarea 6

 

 

Pentru HIPP Organic 2 setarea pe butonul de pudra este 4
HIPP Organic etapa 2 setarea 4

Noul Epressor de lapte praf Formula Pro Advanced BabyBrezza

Espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced (acesta este noul model, modelul vechi a fost Formula Pro si nu se mai produce din 2019) permite calibrarea formulelor noi care apar pe piata din Romania direct in service-ul BabyBrezza (modelul vechi nu avea acest avantaj, pentru acela cutiile de lapte praf erau expediate catre BabyBrezza Franta pentru a fi calibrate). De aceea noi avem de cele mai multe ori setarile formulelor inainte ca acestea sa fie actualizate de catre BabyBrezza Franta in site-ul lor oficial.

Iar pentru ca in ultimul timp au fost scoase pe piata foarte multe formule noi sau actualizate unele mai vechi, recomandam sa ne trimiteti poza cutiei de lapte praf la numarul de WhatsApp 0720.831.688 in zilele lucratoare intre orele 9 si 18, sau prin e-mail la adresa contact@bebenou.ro pentru a va putea ajuta si confirma setarea formulei pe butonul de pudra.

– Cum setati formula de lapte praf pe butonul de pudra (espressor de lapte praf Formula Pro Advanced BabyBrezza):

Prin setarea butonului de pudră veți regla cantitatea de lapte praf în raport de gramajul cupei și de densitatea formulei. Simplu spus, fiecare apăsare pe butonul de pudră de la 1 la 10 va mări cupa din interiorul aparatului (cantitatea de pudră), astfel încât sa fie la fel cu cantitatea cupei din cutia de lapte praf.

Dacă setați corect butonul de pudră, aparatul dozează pudra mai precis decât o puteți face manual.

Calibrarea formulelor noi se face prin efectuarea a 10 teste consecutive cu aparatul și 10 teste manuale, urmând instrucțiunile de pe cutie.

În general, pe cutiile de lapte praf se indică să razuiti cupa de marginea cutiei, însă această metodă poate duce la adăugarea de 0,6-0,8-1 g de pudră în plus, deoarece pudra se compactează în cupă prin razuire.

Chiar dacă formula făcută manual poate fi puțin mai concentrată decât cea indicată pe cutie, se incadreaza in toleranța de 1 g la 60 ml inscriptionata pe cutia de lapte praf.

Aparatul adăuga automat o cupă suplimentară la fiecare 30 ml în plus.

Setarea butonului de pudră nu este legată de numărul de cupe de măsurare utilizate, ci de cantitatea de lapte praf (de marimea cupei in interiorul aparatului).

Pentru parintii care isi doresc o solutie inovatoare pentru hranirea bebelusului, click aici.

Acest articol a fost scris in mai 2023 si da share experientei noastre de utilizatori de aparat de lapte praf BabyBrezza, experienta de parinte si informatii aflate de la persaone care calibreaza formule noi de lapte praf aparute in Romania pe aparatul Formula Pro Advanced si au scop consultativ / informativ.

Update Februarie 2024: Producatorul recomanda verificarea setarii pentru fiecare formula pe site-ul lor oficial, astfel:
1. dati click pe fotografia Espressoarelor
2. selectati ca si regiune Europa (A)
3. alegeti brandul formulei (B)
4. selectati tipul de formula (C)

De ceva timp testeaza BabyBrezza Europa formulele si le incarca pe site impreuna cu fotografiile cutiilor de lapte praf + se poate scana codul de bare de pe cutia de lapte praf sau cauta setarea introducand numarul de sub codul de bare si apasand butonul Search):
https://babybrezza.eu/pages/formula-pro-settings