Noi jucarii educative pe bebenou.ro. Vezi aici!

Din momentul in care copilul se naste incepe sa exploateze lumea prin intermediul jocului, la inceput isi descopera propriul corp, apoi obiectele din jurul lui si, in final, influenta miscarilor sale asupra obiectelor.

Jocul si implicit, jucariile educative ii ajuta sa creasca, sa experimenteze si sa asimileaza noi cunostinte pe care sa le asocieze intre ele, ceea ce le permite sa isi exprime  dorintele, preferintele sau neplacerile pe care nu pot sau nu stiu sa le transmita prin cuvinte si o fac prin intermediul jocului.

Astfel nu putem pune la indoiala importanta acestora in viata copiilor nostri, mai ales cand ne vedem copilul cu zambetul pe buze si distrandu-se.

Prin intermediul lor, copiii dau frau liber imaginatiei si creativitatii in timp ce descopera lumea care ii inconjoara.

Nu putem uita ca cei mici sunt creatori de experiente noi, iar multe dintre ele vor fi memorate pentru totdeauna.

Cumparandu-le  copiilor nostri jucarii educative le oferim noi experiente pe care nu le putem obtine printr-o alta modalitate.

Prin intermediul acestor experiente ii vom ajuta sa isi dezvolte personalitatea, sa-si descopere abilitatile  si sa le aprofundeze.

Copiii se nasc cu diverse talente pe care, prin intermediul practicii si a studiului, reusesc sa le dezvolte si , de ce nu, chiar sa le combine.

Aceste tipuri de jucarii educative sunt create pentru a le dezvolta abilitatiile vizuale, autitive si memoria.

Tocmai acesta este scopul nostru, sa-i ajutam sa invete jucandu-se si distrandu-se.

Fiecare copil invata diferit, unii au memoria vizuala mai dezvoltata, altii o au pe cea auditiva etc.

Identificand ce tip de jucarie ii capteaza atentia reusim sa ii dezvoltam unul sau mai multe simturi fara ca cel mic sa fie constient de acest proces complicat, ci el va fi bucuros ca are o jucarie distractiva si interesanta.

Conform unor studii amanuntite, s-a constatat ca unele dintre cele mai preferabile jucarii educative pentru dezvoltarea memoriei vizuale si pentru o gandire analitica sunt puzzle-ul, cuburile si lego-urile deoarece prin intermediul lor copiii invata sa gandeasca in imagini (acest lucru conduce si la dezvoltarea creativitatii) si sa refaca  modele dupa imagini.

Pentru dezvoltarea memoriei auditive se recomanda metalofonul, pianul, cartile audio, jucarii cu sunete etc, cu un design puternic si colorat care il va ajuta atat sa faca diferente intre sunete, sa invete cuvinte sau expresii noi – atat in limba romana, cat si intr-o limba straina- , sa asocieze sunetele cu instrumentele sau obiectele, cat si  sa invete culorile, animalele, cifrele, alfabetul etc.

Pentru o gandire creativa se recomanda  blocurile de desen , jocurile  de atelier creative, abtibildurile pe care le poate combina cu magnetii  rezultand astfel creatii unice si demne de a fi afisate in coltul special amenajat pentru creativul casei.

Sa ne reamintim ca un copil trebuie laudat si rasplatit cand face fapte bune, astfel va fi motivat sa-si duca treaba la bun sfarsit cu rezultate excelente si nu se va plictisi de activitatea inceputa.

Nu putem uita ca jucariile nu sunt decat o experienta amuzanta de care se poate bucura toata familia, ci si o modalitate de dezvoltarea timpurie a gandirii copilului.

Asa ca, inainte de a cumpara jucarii educative, asigura-te ca este potrivita pentru varsta copilului tau.

Daca faci alegerea gresita, poti descuraja copilul deoarece el nu va intelege ca inca nu este pregatit fizic sau intelectual pentru a rezolva o “problema” atat de complicata, ci va crede ca este incapabil.

Pentru a nu face niciodata acesta greseala, ne vin in ajutor  magazinele online pentru cumpararea jucariilor deoarece oferta  nu este atat de limitata precum in magazinele fizice si putem gasi produse indicate pentru fiecare varsta si pentru fiecare etapa de dezvoltare.

Iar BebeNou.ro este unul din magazinele online bine aprovizionate cu jucarii educative. Vezi aici!

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.