Perna pentru alaptat – confort ridicat pentru bebe si mami

Alaptatul la san este cel mai frumos cadou pe care o mamica il poate face bebelusului sau. Specialistii in puericultura au demonstrat ca laptele de mama reprezinta hrana ideala pentru cresterea si dezvoltarea copilului, asigurandu-i acestuia cantitatea optima de nutrienti, anticorpi si, implicit, sanatate pe termen lung, inclusiv in viata de adult. Alaptarea presupune, insa, si un efort din partea mamei , avand in vedere ca timp de mai bine de un an – ideal ar fi doi ani – zilnic, aceasta va petrece pana la patru ore cu bebelusul la piept. Ceea ce se traduce prin dureri de spate – de multe ori, din cauza pozitiei incorecte – dureri de ceafa si mai ales de brate, cele care sustin toata greutatea micutului, in timpul alaptarii. Va ganditi ce se intampla in cazul in care tanara mamica are gemeni si micutii vor sa pape in acelasi timp!

De un real ajutor pentru mamicile care vor tot ce este mai bun pentru copilasii lor sunt pernele pentru alaptat. Atunci cand isi alapteaza copiii, mamicile – in special cele care sunt la primul copil, mai putin experimentate – au tendinta sa se aplece mult spre micut, in loc sa-l ridice catre piept. Prin urmare, coloana vertebrala este mentinuta destul de mult timp intr-o pozitie incorecta, mamica alegandu-se cu puternice dureri de spate, care vor fi resimtite in special noaptea. Mamicile care s-au bucurat de beneficiile unei perne pentru gravide, in timpul sarcinii, o pot folosi si la alaptat. Insa, pernele speciale pentru alaptat – mici si practice, usoare si ergonomice – sunt perfecte in cazul celor care deja au nascut.

Pozitia corecta pentru alaptat. Pe langa faptul ca sunt confortabile atat pentru mama, cat si petru bebe, aceste perne ajuta si la alaptatul eficient. O pozitionare corecta a copilului la piept, care ii permite micutului sa prinda corect sanul, il ajuta sa suga eficient, adica sa si transfere laptic, nu doar sa stea si sa adoarma la sanul mamei. Pentru asta, mamica trebuie sa se aseze cat mai confortabil, cu spatele si bratul pe care tine copilul bine sprijinit, iar bebelusul trebuie sa fie intors cu tot corpul catre mama, cu capul, umerii si soldul intr-o linie. De asemenea, corpul copilului este bine sa atinga corpul mamei pe o suprafata cat mai mare, fara prea mult spatiu intre mama si bebe, capul bebelusului trebuie sa fie la un nivel cu sanul, mamelonul vizavi de narile copilului, iar barbia sub areola, astfel incat copilul poate sa prinda cat mai mult din areola, nu doar mamelonul.

Prin urmare, bebe va papa bine, iar mamica nu va face rani la nivelul sanilor si nici nu va avea dureri de umeri si brate, greutatea copilului fiind distribuita pe toata perna de alaptat. Acest tip de perna permite, de asemenea, hranirea simultana a gemenilor fiind deosebit de utila pentru etapa in care bebe invata sa stea in fundulet, oferindu-i acestuia sprijinul necesar. Husele sunt realizate din bumbac de calitate si sunt detasabile pentru a putea fi spalate ori de cate ori este nevoie.

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.