Recomandari de intretinere pentru espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced BabyBrezza – info utile

Utilizarea corecta a espressorului de lapte praf Formula Pro Advanced BabyBrezza implica intretinerea periodica a aparatului prin metode recomandate in manualul de utilizare.

Curatarea si spalarea aparatului de catre mamici permite prepararea in conditii optime a biberonului pentru bebelusi.

Manualul de utilizare Formula Pro Advanced – Baby Brezza mentioneaza doua stagii de curatare: zilnica si lunara.

 

Curatarea zilnica

In primul rand, va recomandam sa curatati bine palnia –  dupa patru biberoane preparate aparatul va notifica si nu va functiona pana nu scoateti palnia si o curatati – asta pentru a se asigura ca espressorul de lapte praf e utilizat corect.

Inainte de a le cupla la aparat, palnia si capacul palniei trebuie sa fie complet uscate. Pentru a fi curatate, palnia si capacul acesteia trebuie detasate tragand inspre exterior si in jos. Aceste doua piese se curata cu apa calduta, apoi sunt bine clatite si uscate.

Manualul de utilizare Baby Brezza recomada sa stergeti bine cu un prosop de hartie sau cu o carpa curata zona de sub recipeientul de lapte praf unde aparatul se alimenteaza cu pudra. Apoi stergeti orice rest ramas pe baza aparatului.

Intretinerea zilnica a espressorului de lapte praf pentru bebelusi nu implica indepartarea recipientului de pudra sau alte componente ale aparatului.

Curatarea lunara

Curatarea completa a aparatului se face lunar. Componentele sale care au fost asamblate inainte de utilizare se scot si se curata fiecare cu apa calduta si detergent. Acestea trebuie lasate sa se usuce complet. De asemenea, rezervorul de apa se curata cu apa calduta si detergent, se clateste abundent si apoi este lasat sa se usuce complet.

Detartrajul lunar

Detartrajul lunar se face pentru a preveni depunerea calcarului pe piesele espressorului de lapte praf pentru bebelusi. Pentru un detartraj corect este nevoie sa respectati urmatorii pasi:

  • rezervorul de apa se indeparteaza, se goleste si apoi se adauga 600ml de otet si 600 ml de apa;
  • apoi rezervorul de apa se fixeaza pe baza aparatului, iar sub palnie se plaseaza un recipient mai mare de 300 ml;
  • utilizatorii trebuie sa selecteze setarea 300 ml si sa apese butonul „Doar apa”;
  • se repeta pasul anterior si se elimina inca 300 ml de apa din rezervor dupa ce primul recipient a fost golit;
  • dupa ce espressorul lapte praf este deconectat de la sursa de curent se indeparteaza recipientul de apa si se goleste. Manualul de utilizare Formula Pro Advanced Baby Brezza recomanda ca aparatul sa ramana nepornit cel putin 4 ore;
  • rezervorul de apa se spala, se curata, se usuca si apoi se umple pana la nivelul maxim. Ulterior, acesta se pozitioneaza la baza espressorului de lapte praf;
  • aparatul se reconecteaza la sursa de curent si se foloseste din nou functia „Doar apa” pentru a se goli inca 300 ml de apa. Aceasta procedura trebuie repetata pana la golirea rezervorului;
    Procedura de clatire se incheie numai dupa ce indicatorul „apa scazuta” se aprinde, asa cum indica si manualul de utilizare. Ulterior rezervorul de apa se reumple si se revine la utilizarea normala.

Experienta personala cu espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced BabyBrezza ne indeamna sa va recomandam curatarea periodica a acestuia in scopul obtinerii unor „biberoane” regulamentare pentru bebelusul dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii va rugam consultati aici manualul de utilizare ce contine instructiuni de folosire pentru espressorul Formula Pro Advanced in limba romana.