70 de ani de Țăndărică

Îmi amintesc de primele dati când am fost la teatru. Eram mica, ma pierdeam în mul?ime, dar doamna educatoare ne aduna pe fiecare în parte si ne aseza în rânduri de câte doi. Era mare distractie pâna ajungeam, iar când ajungeam, liniste în toata sala. Papusile se pregateau sa intre în scena. Apoi apareau în fata noastra si usor, usor ne prindeau în povestea lor cu mutrisoarele si hainele pe care le purtau.

Anul acesta Teatrul Tandarica a împlinit 70 de ani de poveste, ani în care mintile stralucite care fac parte din el i-au creat un destin aparte. Proiectele lor s-au extins si peste granita si colaborarile cu alte tari precum Austria, Italia, Spania ,etc. au prins forma în ASSITEJ, Asociatia Internationala a Teatrelor pentru Copii si Tineret.

Am participat ca voluntar alaturi de ei la Festivalul „Teatru, Strada si Copil”, un festival plin de evenimente si spectacole atât pentru copii si tineri (Capra cu trei iezi, Micul print, Motanul încaltat, etc.), cât si pentru parinti (Candide). Mi s-a parut o chestie tare grozava sa vizionez un show din care si actorii faceau parte. Îmi aduceau aminte de copiii cu care ma jucam cu papusile când eram mica.

Tandaricii vor tine în continuare portile deschise si asteapta sa-i treaca pragul copilasi plini de viata, tineri cu viitorul înainte, dar si parinti care vor o pauza din cotidian.

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.