Alege un pat potrivit pentru copilul tau de 2-3-4 ani

Pat Copii cu saltea Paw PatrolAi un copil de 2-3-4 ani care doarme cu tine?

Daca ai un copil de aceasta varsta si nu mai doarme in patul de bebe…sau doarme in patul matrimonial si doresti sa doarma singur…atunci alege un pat potrivit pentru copilul tau: unul facut la comanda cu personajul lui favorit.

Decorarea camerei copilului este o sarcina importanta pentru parinti, deoarece locul in care copilul doarme influenteaza modul in care acesta se dezvolta mai tarziu. In ultimii ani, psihologii au observat ca cei mici cresc armonios daca atmosfera in care dorm este una care ofera siguranta. Prin urmare, alegerea unui patut cu tematica eroului preferat poate fi un motiv de bucurie enorma pentru copil.

Un pat cu personajul potrivit poate fi un motiv pentru ca cel mic sa doarma singur, daca pana acum s-a obisnuit sa doarma intre parinti sau cu unul dintre parinti.

Deoarece cei mici sunt plini de energie si transforma orice moment si aproape orice spatiu intr-un loc de joaca, este recomandat un patut care sa aiba marginile protejate. Patul nu este conceput ca loc de joaca, ci ca loc de dormit, dar stim ca acest lucru nu se intampla de cele mai multe ori. De aceea, este recomandat ca un patut sa fie construit cu protectii laterale si margini cantuite, pentru a oferi siguranta de care copilul are nevoie.

De asemenea, patul trebuie sa fie solid si stabil pentru a proteja copilul. Cei mici sunt de cele mai multe ori imprevizibili, alearga si sar iar un pat stabil si cu margini cantuite pe rotund ii poate proteja de accidente.

In ceea ce priveste mobilitatea patului, acesta trebuie sa fie usor de mutat pentru cazurile in care doriti sa adaugati sau sa schimbati elemente in camera. Asezarea patului pe saboti de plastic care permit deplasarea acestuia ajuta mult comparativ cu picioarele rigide ale paturilor clasice.

De asemenea, paturile tip masina pot fi o solutie de a dormi singur, pentru copiii pasionati de masini.Pat masina cu Spiderman

Un lucru important de retinut este ca dimensiunile patului pentru copii variaza in functie de varsta si de inaltimea copilului. De exemplu, pentru copiii de 2-3 ani se recomanda un pat cu dimensiunea de 70×140 cm, iar pentru copiii de 4-5 ani se poate alege un pat de dimensiunea 80×160 cm. Este important sa luati in considerare aceste dimensiuni pentru a va asigura ca patul este potrivit si confortabil pentru copilul dumneavoastra.

Alegerea patului potrivit trebuie sa tina cont si de calitatea saltelei. O saltea confortabila asigura un somn linistit, iar pentru copii este importanta pozitia coloanei si confortul termic.

La achizitionarea patutului, parintii trebuie sa tina cont de materialele din care este alcatuita salteaua si husa, astfel incat copilul sa nu fie alergic la acestea. De exemplu, 2/1000 din copii sunt alergici la lana.

In general, la achizitionarea de promotii, salteaua este continuta in colet.

Pentru a evita achizitionarea unei saltele doar din burete, care absoarbe umiditatea si nu este in regula pe termen lung pentru ca mucegaieste, este necesar sa optati pentru una care sa aiba macar un strat de ventilatie.

Salteaua trebuie sa respire, iar pentru acest lucru straturile din care este compusa trebuie sa permita ventilarea materialului. Acesta poate fi din cocos sau cocos/latex pentru bebelusi sau strat de lana pentru copii mai mari.

Aceste informatii sunt puse la dispozitie prin prisma experientei noastre de 12 ani in domeniu, din discutiile cu producatorii de mobila si saltele si a experientei de parinte. Iar faptul ca in 12 ani nu ne-a fost rupt un pat comercializat in BebeNou.ro, inseamna ca cineva face treaba buna. 🙂

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.