Espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced BabyBrezza – Coduri de eroare

La cumpararea unui espressor nou este bine sa stim cum rezolvam micile situatii de care ne putem lovi, situatii aparute in cazul in care nu il folosim corespunzator aparatul. Apelati la manualul de utilizare, manual in care aveti la indemana solutiile pe care le puteti aplica singuri sau pentru a intelege cum trebuie utilizat corect espressorul de lapte praf Baby Brezza Formula Pro Advanced.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va asigurati ca aparatul este conectat la o sursa de energie electrica (atentie, in anumite cazuri, cum se poate intampla la mutarea intr-o casa noua, testati priza pe un aparat mai putin important, o priza noua netestata si care are o supraincarcare de tensiune poate nu suprasolicita aparatul).

O situatie frecventa este aceea in care pe ecran apare un indicator care sugereaza palnia taiata. Acesta apare cand palnia nu e montata sau nu este asezata corect in espressor. Astfel ca introduceti palnia sau apastati partea frontala a acesteia pana se fixeaza pe aparat. LED-ul de semnalizare se stinge. De asemenea, aceasta se aprinde dupa fiecare 4 utilizari si ne semnaleaza ca trebuie sa o scoatem si sa o spalam cu un jet puternic de apa – pentru a indeparta eventuale depuneri de pudra. Se usuca natural sau cu un servetel curat se indeparteaza apa si se impinge usor palnia in aparat pana se aude sunetul de suplare si dispare beculetul de semnalizare de pe ecranul LED.

In alta situatie puteti sesiza ca se aprinde un beculet care semnalizeaza ca nivelul apei este sub valoarea MIN si trebuie sa suplimentati apa din rezervor.

Espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced nu porneste daca recipientul cu pudra este scos sau nu este asezat corect. In aceasta situatie trebuie sa pozitionati corect recipientul pe baza.

Se poate intampla sa uitati capacul recipientului cu pudra intredeschis si trebuie sa il rasuciti in sensul acelor de ceasornic pentru a-l inchide. Asigurati-va ca marcajele de pe marginea capacului se potrivesc cu orificiile de pe recipient. Este important ca filetul de pe marginea recipientului cu pudra sa fie in partea din spate a espressorului sub sistemul de prindere.

In rezervor temperatura apei este temperatura camerei. Cand puneti in functiune espressorul apasati butonul de temperatura pentru a seta apa la o temperatura apropiata corpului, in jur de 36 grade Celsius, sau la o temperatura mai mare decat cea a corpului (temperatura care dizolva formulele grase sau untoase). Daca LED-ul de pe panou se aprinde intermitent, trebuie sa asteptati cateva secunde ca apa sa se incalzeasca. In sens contrar, in cazul in care apa din rezervor este prea calda, iar LED-ul se aprinde intermitent, trebuie sa asteptati sa se raceasca – daca aparatul a fost setat pe temparatura maxima si aveti nevoie sa preparati laptele la temperatura corpului.

Puteti constata ca temperatura laptelui praf este prea scazuta. Explicatia este ca apa nu a fost incalzita la temperatura setata si trebuie sa asteptati sa atinga nivelul corespunzator. LED-ul de temperatura nu trebuie sa fie intermitent.

 

Din graba nu fixati bine palnia in compartimentul palniei. Daca capacul nu este drept pe palnie sau nu este apasat complet atunci aliniati palnia cu fata catre aparat si cu capacul orientat in sus, apoi impingeti-o pana la capat.

Espressorul nu porneste nici daca simbolul pentru curatarea palniei este aprins. In acest caz aparatul emite sunete cand apasati butonul de start.  Rezolvati prin curatarea palniei si a orificiului din partea inferioara a recipientului de pulbere.

Unele mamici s-au speriat fiindca aparatul elibereaza prea mult lapte praf. Acest lucru se intampla fiindca nu este instalat corect capacul de blocare. Este esential ca marginea frontala sa fie fixata sub urechea din recipientul de pudra.

Eliberarea unei cantitati prea mari de lapte poate avea loc si daca setarea aleasa nu este corecta pentru formula de lapte utilizata.  Setarea aleasa trebuie sa fie compatibila cu formula de lapte utilizata potrivit listei publicate pe babybrezza.com/settings.

In situatia inversa in care se elibereaza prea putin lapte:

– nivelul de  pudra din recipient este scazut si trebuie adaugat mai mult;

– nu ati curatat aparatul, caz in care acesta trebuie demontat, curatat manual, uscat complet si reasamblat;

– nu este instalata corect spatula de silicon si trebuie reinstalata;

– setarea aleasa nu corespunde formulei de lapte utilizate. Trebuie verificat pe babybrezza.com/fpa.

Daca espressorul de lapte praf Formula Pro Advanced nu elibereaza apa atunci rezervorul de apa nu a fost instalat corect si trebuie sa-l impingeti pana se fixeaza corect pe baza.

Exista situatia in care laptele praf se aduna pe capacul palniei si pe interiorul recipientului de lapte praf. Rezolvati aceasta problema doar prin curatarea frecventa a interiorului aparatului, palniei, capacului palniei si fundului recipientului de lapte praf dupa fiecare 4 biberoane.

Nu va grabiti sa trimiteti expressorul in service, 99% din semnalari se rezolva verificand manualul de utilizare, puteti remedia singuri situatiile prin solutiile enumete mai sus. Micile erori le gasiti documentate si daca accesti babybrezza.com, materialele video din descrierea produsului pe bebenou.ro sau in manualul aparatului.

Va recomandam sa consultati aici manualul de utilizare al espressorului Formula Pro Advanced de la BabyBrezza in limba romana.

De asemenea, verificati si instructiunile pentru detartrajul lunar, este indicat sa il faceti pentru a nu scurta durata de utilizare a aparatului si a putea fi acoperiti de garantie. Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie pe contact@bebenou.ro sau telefonic la 0720.831.688