Cum se monteaza corect un biberon – de ce regurgiteaza uneori bebelusii

Multi parinti ajung sa dea lapte AR bebelusului la recomandarea medicului sau din proprie initiativa, fara sa stie ca ei au participat la aceasta situatie.

  • Printre cauzele ce pot mari cantitatea de lapte regurgitat, una este foarte des intalnita: nu multi parinti / bunici / bone stiu cum se monteaza un biberon, iar tetina nu este aliniata astfel incat biberonul „sa respire”, adica in timp ce bebelusul mananca sa intre aerul in biberon. Daca nu aliniati crestatura de pe tetina cu crestatura de pe inelul de plastic care se infileteaza pe biberon, copilul va inghiti mai mult aer (daca nu trece aerul prin acele orificii laterale tetina se va „scofalci”). Crestatura de aerisire tinuta in sus cand mananca copilul, sa nu fie acoperita de lapte. De asemenea, nu exagerati cu strangerea inelului pe biberon, riscati sa afectati aerisirea biberonului.

Acest video de mai jos va explica cum se monteaza corect biberonul (in cazul de fata Avent).

  • De asemenea, unii parinti folosesc tetine de flux 1-2 pentru nou nascuti pentru ca nu stiu ca exista tetine pe fluxuri, nu stiu ca se pot cumpara separat tetine si ca se incepe cu tetina de flux 0, cu cel mai mic orificiu prin care sa treaca laptele.
  • La fel, il loc sa scoata aerul din stomacel cu 3 batai ferme si in urcare pe spatele bebelusului…il freaca sau il bat foarte usor cu palma pe spate pana cand aud ca elimina aerul. Foarte rar se intampla asa, sa iasa aerul doar de la masaj usor sau batai usoare…de obicei e nevoie de batai ferme si repetate, cu mana ferma, nu moale. Bebelusul nu va pati nimic, stati linistite, stim cat e de mic si ca va e mila. 🙂 E recomandarea neo-natologului.
  • Daca a mancat repede, a inghitit mult aer sau ati folosit o tetina gresita, bebelusul va regurgita mai mult. Urmariti daca mananca la 2.5-3-3.5 ore, atunci a regurgitat doar ce a mancat in exces. Daca i se face foame la 1-1.5-2 ore, atunci foarte probabil regurgiteaza mult si i se goleste stomacelul mai devreme, trebuie sa identificati cauza, poate se regaseste in randurile de mai sus.
  • Sa luati in calcul ca o alta cauza pentru probleme digestive o constituie flora bacteriana insuficient dezvoltata. Daca bebelusul sta in burtica pana la 40-41 de saptamani, flora bacteriana apuca sa se dezvolte suficient si sa digere orice tip de lapte praf (formula). Cum multe din nasteri au loc prin cezariana la 38 de saptamani, din ce in ce mai multi bebelusi primesc recomandare pentru lapte hipoalergenic (HA), lapte Fara lactoza sau lapte Pepti (din soia).
Consultati mai multi medici, de cele mai multe ori e nevoie doar de o schema de prebiotice cu probiotice pentru ca bebelusul sa dezvolte o flora bacteriana care sa-i permita sa digere orice tip de lapte.

Aceste sfaturi vin din experienta de parinte, din discutii cu mai multi medici neonatologi si pediatri, au scop consultativ / informativ si nu constituie o opinie medicala. Consultati medicul pentru orice decizie de modificare a alimentatiei copilului sau a formulei de lapte oferite bebelusului.

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.