Saltele 140×70 cm pentru paturi de copii 2-8 ani

Aprilie 2023.

Am observat ca de cele mai multe ori parintii au dificultati in a alege saltele pentru patuturile pentru copii cu varste 2-8 ani, sau de multe ori aleg paturi cu personaje, insa nu iau in calcul calitatea saltelei, care este mai importanta pentru sanatatea micutilor decat patul. Astfel am decis sa fac un articol in care sa vorbesc despre varietatea si calitatea saltelelor cu care avem de a face pe piata din Romania.

Exista pe piata diferite saltele cu dimensiunile 140×70 pentru paturi de copii cu varste de la 2 pana la 8 ani.

– Saltea Norisor 140x70x12cm in 5 straturi cu husa din bumbac:
  • Salteaua Norisor este potrivita pentru copii de la 1-2 ani pana la 8-9 ani, are o grosie de 12 cm in 5 straturi, care combina un nivel ridicat de confort si suport necesar pentru o postura corecta si somn odihnitor al copilului.
  • Aceasta dispune de un sistem de control termic pentru confort sporit datorita straturilor de lana de calitate aflate de o parte si de cealalta a saltelei (2 straturi de lana de import Italia, fiecare strat a cate 1 cm, care se obtin prin presarea blocurilor de lana de 12 cm pana la 1 cm), ateneaza miscarile din timpul somnului, si rezista mai mult la tasare.
  • Sub aceste doua straturi de lana, mai sunt inca doua straturi de o parte si de cealaalta a saltelei din fibra de poliester a cate 3 cm fiecare, care ofera ventilare suplimentara.
  • Intre aceste doua straturi (lana si poliester de o parte si de alta) salteaua este sustinuta la mijloc de un strat de burete (spuma poliuretanica) de densitatea medie, care preia presiunea asigura fermitatea saltelei.
  • Suprafata saltelei, de contact cu pilea copilului, este naturala fiind invelita in husa din BUMBAC 100% care este realizata din materiale non-alergce specifice in utilizarea in puericultura, fiind detasabila, cu fermoar are posibilitatea de a se scoate si aerisi sau usca salteaua in cazul in care este nevoie.
  • Totusi, spalarea husei poate determina modificarea dimensiunilor acesteia.
  • Pentru acest model de saltea se pot alege husele de baieti sau de fete cu personaje din desene animate.

Recomandam utilizarea unei huse de protectie impermeabile si a proteja salteaua copilului dvs. de umezeala.

– Saltea Culcus 140x70x6cm in 3 straturi cu husa din bumbac:

Aceasta saltea este de fapt o varianta economica a saltelei Norisor, avand in compozitia ei aceleasi 2 straturi de lana identice cu cele ale Norisorului, precum si miezul de burete de 4 cm, singura diferenta fiind lipsa din compozitie a straturilor din fibra de polister care ar asigura mai multa ventilatie saltelei.

De obicei multi dintre parinti opteaza pentru salteaua Culcus de 6 cm ca si varianta mai economica tocmai pentru ca iau in calcul faptul ca o vor utiliza 1-2-3 ani si nu pentru copii 5-8 ani (cum este cea Norisor). 

De altfel, parintii se mai bazeaza si pe faptul ca la acea varsta mai mica de 3-4 ani inca exista risul de a ajunge pipi, apa, voma in saltea, astfel ei aleg sa cumpere o saltea termporara in varianta mai economica, ca mai apoi sa poata achizitiona o saltea mai buna dupa ce trece aceasta perioada cu risc.

Salteaua Culcus dispune la fel de husa detasabila, cu fermoar, din bumbac.

– Saltea Norisor Deluxe 140x70x12cm in 5 straturi cu husa din Jacquard:

Daca dati click pe linkul de sub fotografie, veti observa ca de fapt salteaua Norisor Deluxe este aceeasi saltea Norisor de 12 cm, diferenta intre ele facand-o husa de Jacquard, care este acel material mai gros si mai calitativ, de culoare crem (care se regaseste la saltelele pentru adulti).

– Uneori in comenzile de paturi 2-8 ani se mai comanda si saltea MyKids Cocos Confort:

Aceasta saltea este compusa din 2 straturi din fibra de cocos si cu strat de burete la mijloc, insa ar trebui luat in vedere faptul ca nu toti copiii dorm confortabil pe saltele de cocos (cat sunt bebelusi vor dormi, insa pe masura ce vor creste si se vor obisnui cu salteaua moale a adultilor, nu vor mai dori sa doarma in paturile lor din cauza stratului de cocos al saltelei care este tare), de aceea sunt recomandate saltelele cu strat de lana, care sunt de o duritatea medie si mult mai bune pentru copii. 

– Saltea Pentru Copii, Fata Dubla, Spuma Pur Si Latex, Proprietati Antifungice, Husa Delicata 3 Staturi, Echipata Cu Margine Anti-alunecare, 140x70x9 Cm:

Salteaua de pat 140 × 70 Premium este o versiune a saltelei Basic echipată cu un strat de spumă de latex cu proprietăți foarte elastice, circulație foarte bună a aerului și proprietăți antifungice, ASM | proprietăți antifungice
☑ Aprobari PZH | Opinia pozitivă a Institutului Mamei și Copilului

☑ Certificat Oëko-Tex Standard 100 | Dispozitiv medical de clasa I
☑ recomandat persoanelor alergice

Compozitia saltelei:
☑strat din spumă poliuretanică
☑ un strat suplimentar de spumă de latex confortabilă, perfect respirabilă
☑ spuma de latex previne creșterea microorganismelor dăunătoare, ciupercilor și acarienilor

Variantele de saltele Norisor si Norisor Deluxe le folosim si noi pentru copii nostri.

Prima, dupa 3.5 ani de utilizare arata impecabil.

Dumneavostra puteti alege ce varianta de saltea doriti, in raport de nevoi, buget si preferinte.