Povesti pentru copiii cuminti

Seara, cel mai bun moment pentru a sta cu puiutul tau, moment in care pentru relaxarea ta si pentru destainuirea celui mic ar fi cel mai bine sa ii citesti o poveste. In timp ce tu citesti pasaje din poveste, dialogheaza cu el, incerca sa ii explici pentru a intelege esenta, trateaza-l ca pe o persoana matura si vei fi surprinsa de capacitatea acestuia de ascultare si de interpretare a povestii.

A Cand sunt mici este foarte important sa ii transmiti anumite emotii, valori pentru ca puiutul tau le va purta toata viata.

Copilaria, fiind cel mai fericit moment din viata fiecaruia dintre noi trebuie sa fie presarat cu basme cu final fericit.

Pentru a fi mai apropiati de personaje din poveste, puteti sa le cumparati copiilor jucarii din plus sau plastic, papusi care reproduc personajele din cartile citite de pe site-ul bebenou.ro.

Fratii Grimm au unele din cele mai frumoase povesti scrise pentru cei mici, iar desenele cele mai interesante au fost inspirate din scrierile acestora.

Alba ca Zapada si cei 7 pitici, Cenusareasa, Frumoasa din padure adormita, Hensel si Gretel, Croitorasul cel Viteaz sunt povesti care ii vor bucura copilaria si noptile copilului.

Acesta isi creaza propria lui lume imaginara, unde se regaseste in personaje si traieste alaturi de ele si cauta solutii pentru ca binele sa triumfe, va condamna personajele negative, deoarece raul trebuie infrant.

Daca la gradinita vor interpreta un rol din basmele cunoscute vor fi bucurosi pentru ca se vor imbraca cu hainute inspirate din poveste si se vor regasi in personaj.

Veti ramane uimita de capacitatea lor de analiza si in momentul in care discutati cu ei despre poveste incurajatii sa isi spuna punctul de vedere pentru a-si dezvolta imaginatia.

Dupa povestile Fratilor Grimm, cele mai interesante si distractive ar fi cele scrise de Ion Creanga.

Copilaria nu ar avea savoare fara acestea, Punguta cu doi bani, Capra cu trei iezi, Ursul pacalit de vulpe, Pacala.

Copii ar descoperi o lume amuzanta, distractiva, savuroasa, cu personaje incantatoare, iar voi, mamicilor veti retrai copilaria odata cu recitirea acestor povestioare.

Mie intotdeauna mi-au placut basmele, pentru ca aveau intotdeauna un final fericit, iar bunicul meu mereu imi citea din Petre Ispirescu, Aleodor AZmparat, Grauceanu, Sarea in bucate, iar acestea mi-au fascinat anii copilariei.

Azi acum cand am mai crescut mai citesc basme, intotdeauna invinge binele si bucuria de a trai se resimte printre randurile povestii.

Cele mai profunde povesti sunt cele scrise de Hans Christian Andersen, insa acestea ar trebui citite copiilor cand deja sunt mai mari, nu pentru ca nu ar intelege profunzimea mesajului, ci sunt prea dure, sunt inspirate din realitate, iar cand esti mic totul trebuie sa fie happy.

Cand va creste va intalni destule momente grele si dificile pe care va trebui sa le depaseasca, iar cand sunt mici ar trebui sa fie protejati, chiar si de povesti care i-ar putea afecta emotional.

Povestile Fetita cu chibrituri, Craiasa Zapezii, Privighetoarea, Mica Sirena, cand mi le citea mama imi provocau mereu tristete, temele prezente fiind despre rautate, despre neajunsuri, despre dorinte neimplinite, despre teama, iar eu nu mai ma bucuram de poveste si plangeam in hohote.

O buna comunicare cu copilul o reprezinta o poveste spusa seara, cand linistea iti ofera posibilitatea iti asculti puiutul si sa ii citesti din wonder world.

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.