Disciplinarea copilului

Disciplinarea este un proces migalos ce necesita rabdare si calm.

Acest proces se poate simplifica daca tineti cont de cateva reguli si trucuri simple.

Este necesar sa stiti ca nu pedepsele sunt primul lucru la care trebuie sa apelati pentru a face copilul sa se poarte frumos.

Cele mai importante aspecte in educarea copilului sunt: dragostea, rabdarea, atitudinea si comunicarea.

Pastrarea calmului este esentiala, daca acum tipati la copil ca imprastie jucarii in casa si dupa cinci minute ignorati plescaitul la masa, copilul devine confuz si nu intelege ce este acceptabil si ce nu.

Trebuie sa aveti mereu o atitudine calma fata de cel mic ( daca tipati la el nu rezolvati nimic ).

Comunicati pe un ton calm, dar ferm de fiecare data cand acesta face o boacana si explicati motivul pentru care comportamentul lui este gresit si ce pedeapsa aplicati daca repeta greseala. Asa copilul stie cu ce a gresit si ce il asteapta daca repeta greseala.

Se poate intampla sa ajungeti intr-un moment in care aveti nervi intinsi la maxim, este timpul sa luati o pauza si sa va aduceti aminte care este motivul pentru care trebuie sa va pastrati calmul, este important sa ajutati copilul sa invete din greseli si sa nu le mai repete.

Amintirea acestor obiective va da puterea de a rezolva problema “ca la carte”.

Pauzele de tacere si pedepsele violente nu trebuie sa existe in educarea copilului, acestea nu sunt eficiente si sunt periculoase in dezvoltarea copilului.

Aplicarea pedepselor violente instaureaza frica in copil, pauzele de tacere il priveaza de posibilitatea de a-si comunica temerile si trairile. Discutile trebuie purtate pe un ton calm, dar ferm.

Invata copilul sa empatizeze, nu este suficient sa ii spui sa nu faca si sa isi ceara scuze, trebuie sa vorbesti cu el si sa il intrebi cum s-ar simti el intr-o situatie similara, asa va intelege cum se simt persoanele din jur cand el face anumite gesturi . “ ce tie nu iti place, altuia nu-I face” este principiul de baza in disciplinarea oricarui copil.

La varste fragede copiii pun in practica ce vad in jur, este bine sa va comportati exact cum doriti sa se poarte micutul. Fiti un model cu un comportament generos, pozitiv si plin de bune maniere, copiul va fi mult mai usor de educat deoarece preia acest comportament si educarea nu va fi o povara.

Aplicati aceste reguli si veti avea succes in disciplinarea copilului!

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.