Marsupii pentru copii

Contactul direct cu bebelusul este foarte important. Marsupiile  pentru copii sau port-bebe, cum mai sunt denumite, sunt folosite tot mai des de parinti deoarece ofera siguranta si confort in transportul bebelusului.

De la ce varsta se foloseste marsupiul?

Marsupiile pentru copii sunt concepute pentru a putea transporta bebelusul inca din primele saptamani de viata cu conditia ca acesta sa aiba cel putin 3,5 kg. Majoritatea marsupiilor pot sustine un copil pana la varsta de 2 ani cu o greutate de pana la 18 kg. marsupii bebelusi

Prezinta riscuri marsupiile pentru copii?

Chiar daca prezinta multe avantaje, din punct de vedere medical daca purtati o perioda indelungata bebelusul in marsupiu  pot aparea probleme la nivelul coloanei vertebrale si la muschi picioarelor. Daca bebelusul are o greutate mare, poate fi obositor si pot aparea dureri lombare sau cervicale.

Cum alegem un port-bebe?

Exista mai multe tipuri de port-bebe, dar cel mai importat este confortul si siguranta. Pentru aceste aspecte trebuie sa tineti cont de cum se distribuie greutatea micutului pe spatele dumneavoastra, de sistemele de siguranta oferite de port-bebe si de protectiile pentru capsorul bebelusului.

Tipuri de marsupii

Se gasesc doua tipuri: tip ghiozdan si tip fasa. Port-bebe tip ghiozdan, permite transportarea bebelusului in pozitie verticala si este prevazut cu un suport din burete pentru protectia capului, acesta este recomandat pana la varsta de 9 luni si este foarte comod deoarece greutatea se distribuie uniform pe ambii umeri. Port-bebe tip fasa , este realizat din material textil  si permite transportarea bebelusului in mai multe pozitii, trebuie sa nu il strangeti prea tare in jurul pieptului. Marsupiile pentru bebelusi sunt o solutie foarte buna pentru transportarea micutului, trebuie doar sa alegeti ce model se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.