Scutecele lavabile – cea mai buna varianta pentru bebelusul tau?

Ti-ai pus vreodata intrebarea cat de mult afectezi mediul inconjurator aruncand scutecele folosite ale bebelusului?  

Te-ai gandit ca foarte probabil contribui, direct sau indirect la poluarea mediului inconjurator, care, paradoxal, ii afecteaza chiar pe bebelusii pentru care ai atata grija?

In ultimul timp, discutia privind alegerea scutecelor potrivite pentru bebelusi a starnit multe controverse, unii fiind de parere ca este  mult mai benefic pentru mediul inconjurator ca parintii sa cumpere scutece lavabile in locul celor de unica folosinta. Bine-nteles discutia apare atunci cand regasim in noi 6 ani de acasa, un minim de cultura civica, ceva respect pentru mediu si nu in ultimul rand un venit care sa depaseasca lunar 4 cifre.

Cei mai multi au auzit probabil de beneficiile scutecelor lavabile, insa nu multi sunt constienti de avantajele lor. Cele mai multe mamici or sa gandeasca probabil „imi pasa prea putin de mediu atunci cand trebuie sa impart banutii de pe card la prioritatile bebelusului meu”, si uneori nimic nu este mai adevarat.

Dar haideti sa vedem cateva din avantajele scutecelor lavabile:
  • Materialul din care sunt confectionate scutecele, este un material natural, spre deosebire de binecunoscutul plastic, ce nu prea este skin-friendly, ambient friendly, or whatever…
  • Nu trebuie sa va panicati cu privire la acele de siguranta, incat acest tip de scutece au benzi speciale ce usureaza mult munca parintelui si cresc siguranta copilului
  • Daca va displace sa spalati scutecele (nimeni nu cred ca poate fi invinuit de asta), puteti apela la un serviciu de spalat scutece, insa spalarea scutecelor acasa este mult mai profitabila decat folosirea unui astfel de serviciu si in mod clar mai putin costisitoare decat populare si mult utilizatele, pana acum cativa ani, scutece de unica folosinta.
  • Momentul folosirii olitei este apare mult mai devreme  decat in cazul utilizarii exclusive a scutecelor de unica folosinta, deoarece copiii pot simti atunci cand sunt umezi.

 Insa, ca orice produs, acesta are si anumite minusuri, ce ne determina sa ne gandim de doua ori inainte de a-l cumpara.

Dintre argumentele pe minus:

  • Scutecele lavabile necesita multa enegie electrica si apa pentru a fi spalate si reutilizate.
  • Spalarea scutecelor nu este intotdeauna activitatea preferata a parintilor, intrucat trebuie sa suporti timp de cateva minute mirosurile ce se degaja din scutec.
  • Schimbarea si transportarea scutecelor in timpul excursiilor in familie sau cand trebuie sa mergi cu un mijloc de transport mai multe ore nu cred ca ar constitui o amintire prea placuta si demna de reamintit peste ani; si nici mirosul nu ar fi prea atractiv: in acest caz, cele de unica folosinta ar fi mult mai potrivite.

 Analizand toate aceste pareri pro si contra folosirii scutecelor lavabile, decizia ramane, in cele din urma, in mainile parintilor. Asa ca analizeaza si  asigura-te care ca ai ales cea  mai buna varinata pentru tine, pentru copilul tau, pentru sanatatea copilului tau.

Lasa-ne un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.