Comenzi telefonice: 0720.831.688 Luni-Vineri 9:00-18:00

 • Jocul Spotted - JOCUL EDUCATIV DE CALATORII PENTRU COPII - SPT1000

  Scrie o recenzie
  SPT1000
 • Pret vechi: 169.00 lei
  115.00 lei
 • Produs Indisponibil
 • comenzi telefonice

  Comenzi Telefonice: 9:00-18:00 Luni-Vineri

 • Nu mai face parte din oferta actuala
  • Transport Gratuit > 299 lei
  • Pe loc banii inapoi
  • 14 de zile Retur
  • Livrare 24/48h Luni – Sambata

Descriere

Călătoriile lungi cu mașina (trenul, autobuzul) pot deveni plictisitoare pentru copii.

Cu ajutorul jocului Spotted, poți să limitezi timpul pe care copilul tău îl petrece în fața telefonului.


O NOUĂ ABORDARE PENTRU REDUCEREA TIMPULUI ÎN FAȚA TELEFONULUI SAU TABLETEI

Spotted este gândit PRO interacțiune cu lumea reală, PRO conectare cu familia, PRO educație și discuții cu sens.

Spotted are 216 tokeni de joc diferiți (jetoane),care păstrează jocul interesant pentru fiecare călătorie! Copilul tău se va distra în timp ce învață lucruri noi, fără a fi nevoit să privească un ecran.

Spotted păstrează activă mintea copilului tău, deoarece acordă atenție mediului înconjurător, încercând să identifice diferitele obiecte ce corespund tokenilor de pe tăblița de joc.

Astfel acesta nu se va mai se plictisi pe bancheta din spate!

BENEFICIILE JOCULUI

Creat pentru a construi un mediu sănătos, distractiv, educativ și interactiv pentru copii, Spotted poate fi alegerea perfectă în condițiile impuse de călătoria cu mașina: timp îndelungat într-un spațiu foarte mic.

 • ANTI-PLICTISEALĂ: ”M-am distrat”, ”Când mai mergem?” ”Abia aștept” ar trebui sa fie cuvintele cheie ale copilașului din amintirea drumurilor cu mașina. Spotted este acel joc care poate genera acest tip de amintiri plăcute – pentru că exact acesta e scopul jocului.
 • EDUCATIV: Cele mai de efect lecții sunt acelea învățate din plăcere. Am creat suportul perfect pentru învățare: la pachet cu distracția. Acumularea de cunoștințe în limba Engleză este intuitivă, ușoară pentru copii, prin asociere imagine – text.
 • CONȘTIENTIZEAZĂ SOCIAL ȘI ENVIRONMENTAL: Cum ar fi ca în 10 ani să nu mai avem prin țară câini fără stăpân, gropi în drum, păduri defrișate și gunoi aruncat pe marginea drumului? Spotted este un îndemn de a face lucrurile bine de când suntem mici – să fim responsabili social.
 • CREAZĂ CADRUL PENTRU DISCUȚII CU SENS:Dacă tot ești ”închis” pentru un anumit timp împreună cu copilașul pe care îl iubești, pregătește-te să faci față inteligenței lui căutătoare. Copiii sunt geniali în intrebările lor, iar Spotted le va porni niște rotițe. Vei constata că unele lucruri le descoperiți împreună.
 • ANTRENEAZĂ ABILITĂȚILE DE ATENȚIE, ASOCIERE ȘI OBSERVARE: Asta este defapt mecanica jocului – trebuie sa vadă pe geam ceea ce au ei pe tăbliță, iar jocul este captivant imediat ce ințeleg acțiunea. În 3 minute vei avea cei mai atenți copii.

Jocul Spotted vine într-o cutie albastră, ce conține:

216 tokeni (jetoane) de joc

2 tăblițe din lemn

3 săculeți (2 albi, 1 negru)

1 regulament de joc

Există câteva reguli simple de joc care vor ‘asezona’ jocul, dar modul de joc este următorul:

Toți tokenii sunt puși în săculețul depozit (negru) și fiecare jucător primește câte o tăbliță (din lemn) și un săculeț comoara (alb)

Fiecare jucător extrage la întâmplare 12 tokeni din săculețul negru și îi așează pe tăbliță.

Jucătorii încep să se uite afară, pe geam, pentru a indentifica lucrurile corespunzătoare tokenilor de pe tăblița lor.

Când un jucător vede un lucru care se potrivește cu un token de pe tăblița lui, ia acel token și îl pune în săculețul lui comoară (alb),după care va pune pe tăbliță un nou token din săculețul depozit (negru).

Jocul se termină la sfârșitul călătoriei sau când nu mai sunt tokeni în săculețul depozit.

Fiecare token are un punctaj în funcție de frecvența cu care poate fi văzut , iar scorul final este dat de suma punctelor tokenilor din saculețul comoară.

Jocul conține 216 tokeni de joc diferiți și sunt de 4 tipuri:

190 tokeni normali – tokeni cu imagini din multe domenii (natură, oameni, clădiri și construcții, vehicule, semne rutiere, obiecte, acțiuni, etc). Fiecare token are o descriere în limba Engleză (pe partea cu imaginea) și in limba Română (pe verso),ușurând asimilarea de cuvinte noi prin asociere imagine – text. Deasemenea fiecare token are punctaj (intre 1 și 5 puncte) în funcție de cât de greu este găsit obiectul reprezentat.

12 tokeni de interacțiune – aceșita îți permit să faci acțiuni care afectează ceilalți tokeni de pe tăbliță, pentru a fluidiza jocul la nevoie.De ex. „Pune 2 tokeni la alegere de pe tabliță în săculețul comoară” – eliberezi spații pe tăbliță pentru noi tokeni.

4 tokeni albi – pentru creativitatea ta. Poți desena orice pe acești tokeni sau poți să creezi noi tokeni de interacțiune după bunul plac.

10 tokeni SPOT – tokeni super speciali.

Ex: SPOT reprezintă tipicul cățel fără stăpân, care încă hoinărește pe toate drumurile din Romania.

Singurii tokeni din joc cu punctaj negativ: -5 puncte. De ce? Pentru ca nu ar trebui sa existe căței fără stăpân.

Aici e lecția de conștientizare socială, iar tokenul SPOT poate reprezenta orice vedem negativ afara pe geam: groapă în drum, gunoi aruncat pe marginea drumului, pădure defrișată etc.

UNDE SE POATE JUCA?

Spotted poate fi valorificat la maxim în călătoriile cu mașina, dar și cu autobuzul sau trenul. Peisajul diferă puțin, dar poate fi adaptat după nevoi în funcție de drum sau tipul călătoriei.

Ex. vor fi scoși din joc tokenii cu persoane daca drumul e preponderent pe autostradă. Sau vor fi scoși din joc tokenii cu natură daca drumul e exclusiv prin oraș (in orașe mari).

Ø - Mașină

Ø - Tren

Ø - Autobuz


CINE POATE JUCA?

Am dezvoltat acest joc având în minte în special copiii de vârsta 6 – 14 ani, pentru că in această perioadă copiii acumulează vocabular intens, dar bineînțeles că jocul e captivant la toate vârstele (știm bunici care se distrează ca nepoții jucând Spotted). Pot fi maxim 2 jucători, dar și restul familiei din mașină poate fi parte din joc. Iată cum: Un CONSILIU al jocului trebuie format la început de jucători + ceilalți participanți la călătorie care vor să fie implicați în joc. Scopul Consiliului este de a rezolva prin vot orice confuzie sau ambiguitate care apare în joc.

Ex. – să presupunem că jucătorul are tokenul ”puddle – baltă” pe tăbliță și că vede afară ceva ce seamănă mai mult cu un mini-lac. Se pune? Consiliul votează și decide. Am folosit această regulă ca o oportunitate pentru a genera dialog și discuții cu sens între părinți și copii (părinții pot oferi explicații pentru alegerea prin vot)

Recenzii

Marius V.
Comentariu
E bun ca tii copii ocupati in masina...si nu stau pe telefon.
Dana Otilia Gherman
Comentariu
Cel mai tare joc pentr copii, daca ii vezi cum cauta semne de circulatie, animale, situatii...tot drumul sunt super prinsi cu jocul, zici ca nu mai sunt "drogatii" de filme de dinainte. Interactiv, intuitiv, motivant...am ajuns sa cautam si noi cu ei imaginile de pe jetoane in traseu.
Ionela Oprea
Comentariu
Super. 10+. Complimente color care au inventat jocul. Daca ar fi mai multe astfel de jocuri educative, ar fi super.